vrijdag 8 november 2013

Recept: Proteïne (eiwit) Pannenkoeken

Hey iedereen,

Weer eens tijd voor een recept! Deze keer heel wat anders, ik ben de laatste tijd flink aan het sporten en aangezien eiwitten erg belangrijk zijn voor oa. spieropbouw bij deze een eiwitrijk 'dieet' recept.

De welbekende pannenkoek maar dan net even anders.
Mocht je een lactose, gluten, tarwe of ei allergie hebben dan is deze pannenkoek helaas niet geschikt voor jou.

Ingrediënten:
1 pak (Koopmans) Meergranen/6-granen pannenkoekenmix 400gr
1 liter magere melk of 0% melk
2 eieren
4 eiwitten (oftewel 4 eieren zonder eigeel)
1 maatschepje Eiwitpoeder (Zo neutraal mogelijk, neem als mogelijk is geen whey)
1 flinke theelepel kaneel

Benodigdheden:
Een goede koekenpan, neem een niet al te kleine.
Mixer

*nog een kleine aanvulling op het eiwit poeder, er zijn verhalen dat voor koken whey proteïne minder geschikt zou zijn. Nu zal dat best meevallen omdat tegenwoordig alle proteïne poeder zeer hoogwaardig zijn. Nevertheless ik vind m'n Milk & Egg poeder erg fijn om te gebruiken in dit recept omdat de eiwitten goed aansluiten bij de ingrediënten. Maar pas op, laat ze niet aanbraden (ook niet heel licht), dit kan wel schadelijk zijn voor je gezondheid!

Aan de slag:
Doe de pannenkoekenmix met het maatschepje eiwitpoeder in een grote kom, voeg een halve liter melk toe en mix alles tot een egaal geheel. Voeg de 2 'hele' eieren toe en mix dit door het beslag, vervolgens de 4 eiwitten toevoegen en weer mixen. Doe de kaneel bij het geheel en begin weer met mixen, giet rustig de rest van de melk erbij totdat je een romig en egaal beslag hebt.

Zet de koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden, wanneer je een goede koekenpan hebt is het niet nodig om boter of olie te gebruiken. De kunst is om veel geduld te hebben, dus het vuur mag niet te hoog zijn! Doe een dun laagje beslag in de pan en laat de bovenkant mooi opdrogen, keer de pannenkoek om laat deze kant mooi lichtbruin worden, keer hem weer om en laat nog even verder garen.

Geef de pannenkoek de tijd om goed te garen! Zorg dat je vuur niet te hoog staat, anders bak je namelijk koekjes ;-)

Wat gezonde toppings:
- Plakjes banaan
- Pindakaas (evt. met chiaseeds)
- Geprakte aardbeien
- Kwark

Veel bakplezier!

Tot de volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten