vrijdag 31 mei 2013

Update van een beginnend stewardess

Hey allemaal,

Zoals jullie misschien wel gewend zijn van mij veranderd er vaak en veel in mijn leven. Momenteel ben ik namelijk stewardess!! En jeetje wat is het onwijs leuk om te doen. 

In vogelvlucht hoe het is gegaan!
Ik ben helaas mijn vorige baan kwijtgeraakt, daar was ik uitzendkracht. Zal er niet teveel over uitweiden maar ik moest eruit. Zoals vaak wordt gezegd "daar waar een deur wordt gesloten, gaat een raam open" bleek voor mij zeker te gelden. Via een oud klasgenoot kreeg ik een vacature doorgestuurd, na wat wikken en wegen heb ik gesolliciteerd. 

Vliegen dat leek mij altijd wel wat, dat magische 'iets' trok mij aan. Maar ik had er verder nooit bij stil gestaan dat ik ook daadwerkelijk aan boord zou werken. Als klein meisje leek het mij geweldig, maar zo dacht ik ook over helikopterpiloot en dolfijnentrainster. Jaren gingen voorbij en ik zag vaker vacatures voorbij komen en toch deed ik er niets mee. Tot dus die ene vacature... 

Mijn sollicitatie snel verstuurd en na een paar dagen kreeg ik al een belletje ik mocht op selectie komen! Woei helemaal heppy-de-peppy ze vragen mij, dat jonge vrouwtje zonder enige ervaring of scholing in de luchtvaart. Na de selectiedag hoorde ik dezelfde dag nog dat ik was aangenomen en mocht beginnen aan de interne training. Jeetje wat een vreugde, na al die jaren op kantoor een hele andere kant op. Ik mag vliegen!

En toen na het succesvol afronden van de training, kreeg ik mijn wing opgespeld (een wing is een speldje wat elk getraind en volwaardig cabin crew lid opgesteld krijgt). Toen mocht ik dus mee aan boord, eerst boventallig zodat je de kans hebt om overal aan te wennen en daarna ga je mee als 'trainend' crew member en daarna doe je mee voor het echie!

Het is de meest vreemde carrière stap tot nu toe, maar ik zou willen dat ik dit 5 jaar eerder al had gedaan. Ik geniet er ontzettend van en ga jullie af en toe op de hoogte houden van alle ins en outs van het stewardessenbestaan. En natuurlijk zal de welbekende stewardessen hairdo en make up niet ontbreken.

Tot snel weer!

ps. ik wil liever niet bekend maken voor welke maatschappij ik vlieg. Dit vanwege privacy voor zowel mijzelf als het bedrijf (overigens heb ik wel de toestemming om te bloggen, maar dit even terzijde haha). Mocht je wel weten waar ik vlieg, dan wil ik je verzoeken dat niet op mn blog bekend te maken. Bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten