maandag 11 maart 2013

Kleurentherapie vs. Schoenentherapie

Zo een keer wat anders! We gaan zweverig doen, maar natuurlijk ook even over schoenen babbelen. Want tja een fashionista kan toch echt niet zonder een paar High Heels!

En juist omdat ik nu de zomer zo erg mis wil ik onderstaande collage met jullie delen.Alle High Heels (sommige items verdienen hoofdletters) komen bij Agnes van Die Wil Ik Hebben vandaan. De prachtige kleurrijke neon pumps of glitter booties, je kan het zo gek niet bedenken of ze zijn te vinden in de webshop. 

Speciaal voor hakken zijn er nu ook inlegzooltjes en andere beschermers om zo je heels net even wat comfortabeler te maken, deze kan ik echt aanraden. Ik hou het opeens veel langer vol op mijn 12cm heels, deze accessoires kan je ook vinden in de webshop.

Nu in deze wintertijd mogen we ons zelf natuurlijk wel eens verwennen vandaar zoveel kleurrijke heels. Schoenentherapie werkt voor veel vrouwen, het is misschien niet bewezen maar genoeg vrouwen kunnen beamen dat het kopen van een paar schoenen erg opbeurend werkt. Wie wordt er nou niet happy van een paar nieuwe schoenen? Misschien niet altijd even goed voor je portemonnee maar je humeur/garderobe/outfit/uitstraling is ook wat waard toch?!

Al deze kleurtjes hebben een uitwerking op je humeur en gezondheid ( ja jaaa) elke kleur heeft zijn eigen eigenschappen en effect op je lichaam. Hieronder een klein lijstje:

Oranje = Gezondheid, vrolijkheid, jeugdigheid
Werking in je lichaam = Spijsvetering verbeterd
Aanvallen = Mandarijnen en wortelen

Paars/Violet = Spirituele energie en ontwikkeling innerlijke kennis
Werking in je lichaam = Laat creatieve ideeën op borrelen
Aanvallen = Bramen, paarse uien, aubergine, druiven (niet de witte off course!)

Blauw = Rust, kalmte en vertrouwen
Werking in je lichaam = Kalmeert het lichaam en bevorderd je nachtrust
Aanvallen = Olijven, pruimen en bosbessen

Groen = Begrip, stabiliteit en evenwichtigheid
Werking in je lichaam = Balans in je energiehuishouding
Aanvallen = Kiwi, sla, komkommer, spinazie enz...

Geel = Wijsheid en inzicht
Werking in je lichaam = Helpt o.a.  je lever en milt te ontgiften
Aanvallen = Ananas, bananen, paprika, mais

Helaas is er weinig bekend over roze (frambozen), wit (witte chocola, malibu, vanille ijs) en bruin (chocola, chocolade ijs, chocomel enz.) maar bovenstaand lijstje geeft toch een leuke kleurencombinatie.

Deze kleurentherapie werkt eigenlijk heel simpel, je kijkt naar verschillende kleuren en de kleur waar je je toe aangetrokken voelt is de kleur die je lichaam nodig heeft. Vlak voor het slapen zal je je dus waarschijnlijk het meeste aangetrokken voelen tot een blauwe kleur en na een heftig weekend zal je eerder kiezen voor geel of groen. Maar mocht je niet zo zweverig zijn dan kan je ook gewoon een paar High Heels kopen.

En nu we het toch over kleuren hebben, Agnes heeft ook een blog geschreven over het combineren van kleuren. Erg inspirerend en leerzaam, neem eens de tijd om dit artikel te lezen.

Nu is de vraag aan jullie natuurlijk werkt dit ook samen? Of denk je dat één van de twee therapieën beter werkt dan de ander? Share your thoughts! Ik hoor graag van jullie.

Tot snel weer!

Liefs Mieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten