dinsdag 26 juni 2012

1e les nagelstyling gehad

Heey lieve lezers!

Ik wil jullie graag vertellen over mijn eerste les nagelstyling. Ik had mijn zusje Cynthia meegenomen en vond het echt heel erg spannend. Was eigenlijk een beetje bang dat ik er geen feeling voor zou hebben of een aantal nagels schots en scheef zou doen. Gelukkig viel het allemaal erg mee en heb ik vooral een erg leuke en leerzame dag gehad.

Handjes voordat we begonnen!
We begonnen met de voorbereiding van de nagels, kort vijlen, nagelriemen terugduwen enz. Vervolgens het passen van de tips en ze opplakken. Dit bleek toch wel even wat lastiger dan gedacht want bij een verkeerde positie van de tips komt er gemakkelijk lucht onder. Dat is uiteraard niet de bedoeling! 
Vervolgens de tips op maat knippen, dit viel gelukkig erg mee. Maar ik was wel even bang dat ik mijn zusje pijn zou doen, met de tipknipper :-) dit blijkt niet mogelijk te zijn, dus een mazzel voor ons beide! 

Tijdens de lunch stond ik alweer te popelen om verder te gaan. Ik zal jullie alle termen besparen die er nog bij komen kijken maar volgende stappen waren het styleren met acryl en het vijlen. Ik zal jullie niet alleen de termen besparen maar het verhaal ook kort houden! Het ging allemaal van een leien dakje, ik kreeg zelfs alle tien nagels af binnen de tijd! En dat voor een eerste les, yeah! 

Naturel tips met pink acryl overlay

Ik ben stiekem erg trots op het eind resultaat en kan niet wachten om lekker verder te oefenen, op naar nog veel meer mooie nagels! 

De komende weken zal ik minder uren per dag werken, dat zal inhouden dat ik tijd, energie en ook zeker inspiratie zal hebben om meer te kunnen bloggen. Ik kijk er naar uit om jullie weer te kunnen vermaken met fashion-collages, tutorials enz!

Liefs Mieke

10 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen dat het zo goed is gegaan...tell me more hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ik heb morgenavond een proefkonijntje en donderdagavond ook dus dan kan ik lekker verder oefenen en dan zal ik zeker foto's laten zien.
  Dan kan ik weer lekker preppen, tips plakken, acryl styleren en vijlen hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha goedzo!! oefening baart kunst! succes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,

  Super leuk dat je een nagelstyling opleiding of cursus volgt.
  Dit zou ik graag zelf ook willen doen.
  Dus vandaar mijn vraag.
  Waar doe je dit en wat kost deze cursus/opleiding?

  Groeten Samantha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Samantha, bedankt voor je berichtje! Zelf volg ik les bij Angela's Naildesign en ga ik voor de allround opleiding (Gel en Acryl) deze opleiding is in Amsterdam. Bij mn vorige blogartikelen kan je haar link vinden en haar site geeft duidelijke informatie over de opleiding incl. prijzen. Groetjes Mieke

   Verwijderen
  2. Hallo Mieke,

   Bedankt voor je reactie op mijn berichtje!
   Ik zag ook dat je quicklac werkte. Moet je hier ook een opleiding voor doen of een workshop om dit te kunnen of kan je dit gewoon zelf leren?
   Lijkt me ook leuk om te doen namelijk.
   En lijkt me super fijn spul om mee te werken.

   Groeten Samantha

   Verwijderen
  3. Hey Samantha, voor Quicklac hoef je geen opleiding te doen, maar een workshop/uitleg is wel handig. Dan weet je precies waar je op moet letten. Vaak krijg je die aangeboden (of je kan er om vragen) als je de producten aanschaft. Verder is het natuurlijk een kwestie van veel oefenen!

   Groetjes Mieke

   ps. het is een heel fijn product om mee te werken.

   Verwijderen
  4. Hoi Mieke,

   Bedankt voor je reactie. Heb jij ook een goeie website waar je Quicklac kan kopen/aanschaffen??
   Alvast Bedankt!

   Groeten Samantha

   Verwijderen
  5. Hoi Samantha, mijn docente kan je vast wel verder helpen. Als je haar een mailtje stuurt (info@angelasnaildesign.nl) dan kan ze je er meer over vertellen (ook vanwege de introductie/uitleg ervan) ook qua prijzen, foto's, kleurtjes en andere benodigdheden. Ik bestel nooit via een webshop maar altijd via haar, vandaar.
   Succes ermee! Groetjes Mieke

   Verwijderen
 5. Bedankt voor je info zal zeker even een berichtje sturen!!

  Dank je wel!

  Gr Samantha

  BeantwoordenVerwijderen