zaterdag 19 mei 2012

Beginnen met manicure's en Quicklac

Mijn carrière als nagelstyliste  is stiekem al een beetje begonnen. Ik (als groot nail-art fan) doe wel eens de nagels van vriendinnen en ben ook wel eens via via gevraagd om nagels te 'arten'. De standaardvraag is dan ook "Maar je doet geen acryl of gel hé?" Binnenkort kan ik eindelijk een ander antwoord geven op deze vraag.

Ik had jullie beloofd om te vertellen over de Quicklac behandeling. Misschien heb je al gehoord over Shellac, Gella, ManiQ, Orly Gelfix of één van de andere (merk)benamingen van gellak/soak off polish behandelingen. Quicklac behoort daar ook bij, voor de mensen die geen flauw idee hebben waar ik het over heb hierbij een kleine omschrijving.

Gellak en soak off polish is een nieuwe trend op nagelgebied. Het lijkt in gebruik op een nagellak, het droogt niet aan de lucht maar in een UV lamp die gebruikt wordt door nagelstylistes. Hierdoor heb je een dun laagje gekleurde gel, die je nagels ook extra versteviging geeft. Dit blijft minimaal 2 a 3 weken perfect zitten! Nagellak schilfert vaak na een paar dagen, ook als je je nagels stoot zal je dat merken bij het gebruik van nagellak. Gellak wordt verwijderd door je handen ongeveer 10 minuten te laten weken in een soak off middel (dit kan o.a. aceton zijn).

Dat is natuurlijk helemaal ideaal als je op vakantie gaat! Het kan namelijk ook op de tenen worden aangebracht en dan blijft het zeker 6 tot 8 weken perfect zitten.

Vanaf 2 Juni begint de opleiding en dan wil ik ook starten met geven van behandelingen! Super spannende tijd komt er dus aan.

Liefs Mieke

ps. Morgen komt een foto stukje online van de nail art die ik de laatste tijd heb gemaakt op losse oefentips! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten