zondag 29 april 2012

Kogel door de kerk!

Jaaa ik heb een keuze gemaakt! Ik word nagelstyliste en mijn opleiding ga ik doen bij Angela's Naildesign in Amsterdam. Omgeving de Kwakel en Uithoorn krijgt er dus een nagelstyliste/nagelstudio bij! Ben zo blij dat ik het nu allemaal rond is, de eerste planning was om rond Augustus te gaan beginnen. Maar dat is nu 2 Juni geworden! Helemaal super natuurlijk om al zo snel te kunnen beginnen.

Ik kijk er heel erg naar uit om over een tijdje de nagels van andere mensen mooi te mogen maken. Het is iets waar ik al als klein meisje mee bezig was, ik vroeg altijd nagellak aan mijn moeder. En zij braaf mijn nageltjes lakken haha!
Toen ik een jaar of 15 was heb ik een dagje mee gekeken in nagelstudio en heb ik die dag echt mijn ogen uitgekeken. Al die methodes om nagels mooi te maken, ik vond het echt geweldig. Op die leeftijd was ik ook al bezig met nail-art en het doen van mijn eigen nagels. Ik kon echt uren doorbrengen met lakjes, steentjes en andere versieringen. Ik nam ook met regelmaat dingen mee naar school en in de pauze lakte ik de nagels van vriendinnen. Boos dat de leraren waren als ze vervolgens een klaslokaal binnen kwamen lopen en er een nagellakdamp hing!

Eigenlijk had ik meteen deze passie moeten volgen en een opleiding moeten doen nadat ik klaar was met de middelbare school. Maar het leven nam een omweg en schijnbaar moest ik eerst nog een paar andere levenslessen leren! Nu tien jaar later is de passie er nog steeds en ga ik er eindelijk werk van maken.
Het voelt echt als een bevrijding om te kunnen gaan doen wat ik echt heel leuk vind! Het zal wel een flinke klus worden om een klantenkring op te bouwen (en te behouden) maar ik bruis van de positieve energie. Dat in combinatie met de wil om het te laten slagen... Moet het wel goedkomen! En anders heb ik nog een super docente die me anders wel een schop onder mijn kont wilt verkopen!

Ik ben nu alvast bezig met het maken van flyertjes om een manicure, nail-art workshop en Quicklac behandeling aan te bieden. Ik zal een apart stukje schrijven over Quicklac en wat dit nu precies is! De flyers wil ik ronddelen in de buurt en wanneer ik op een markt sta (met sieraden en nail-art producten). Zo komt de Photoshop ervaring die ik heb opgedaan bij een vorige baan toch goed van pas!

Ik probeer jullie lieve lezers echt niet te verwaarlozen maar ik heb het nu echt onwijs druk met mijn nieuwe baan en eigenlijk heb ik het nog drukker met solliciteren omdat ik het er niet echt naar mijn zin heb :-) Ik zal proberen om wat vaker een update of artikel online te laten komen.

Liefs Mieke


Geen opmerkingen:

Een reactie posten