dinsdag 13 maart 2012

Make-Up Look: Romantic Bohemian


Gisteren zou er eigenlijk een fashion-look online moeten staan, maar dit is helaas niet gelukt! Uiteraard houden jullie deze tegoed. Vandaag laat ik een make-up look zien die er goed bij past, wanneer de fashion look online staat zullen jullie het vast herkennen. De foto's zijn helaas niet allemaal even goed gelukt. Hopelijk is de uitleg erbij wel duidelijk genoeg zodat je thuis deze look kan maken.

Shoppinglist:
Foundation (Dream satin liquid van Maybelline)
Poeder (Stay Matte van Rimmel)
Blush Rose by Cosart (van de BFT-Webshop)
Camouflage (Clinique)
Mascara (Clinique)
Bronzer (optioneel)
Eyeshadow base by Cosart (van de BFT-Webshop)
Witte shimmer eyeshadow (via ebay)
Transparante lipgloss met een shimmer (Catrice)


Deze look is 'naturel' ondanks de hoeveelheid producten die we gebruiken. We gaan alles licht accentueren zodat alles mooier uitkomt. Begin met de reiniging van je gezicht en het aanbrengen van een crème. 

Breng een dun laagje foundation aan om je huid te egaliseren. Oneffenheden werk je weg met camouflage. Gebruik vervolgens een poeder om alles te fixeren en een mooi mat resultaat te krijgen. 


Dit is onze basis, overigens moet ik even vermelden dat ik mijn wenkbrauwen in deze stap al licht heb aangezet. Als je goed kijkt kan je zien dat ze ongelijk zijn, ze hebben allebei een andere vorm en ja.. tja er is niets aan te doen behalve aanzetten en zo goed mogelijk epileren. Anyway! Je kan nu een beetje bronzer aanbrengen met een grote kwast. Vanuit de basis gaan we verder, neem een kwast om je blush aan te brengen. Begin bij je oren en met lichte ronddraaiende 'vegen' breng je lichtjes blush aan. Denk er aan dat het makkelijker is om extra aan te brengen dan het extra weg te vegen ;-)

Lippen in de zoenhouding, helpt je beter te 'blushen' 
Bianca van de Bianca's Finishing Touch-Webshop heeft mij gevraagd om de Cosart Blush uit te proberen. Deze heeft zij aan haar assortiment toegevoegd en ik mocht hem uitproberen. Ik moet bekennen dat dit een erg fijne blush is, hij laat niet meteen zo'n dikke laag achter op je wangen. Hij 'veegt' goed uit en lijkt zelfs weg te smelten in de foundation en poeder die ik als basis heb. Als blush-tip kan ik jullie meegeven om ook een KLEIN beetje blush uit te vegen richting je slapen en over je ogen. Zo loopt alles mooi in elkaar over. Veeg 1 a 2 keer met je kwast over je oogleden heen, je hoeft geen laagje blush te zien zoals op je jukbeenderen. Het gaat er om dat alles mooi overloopt.

Breng nu een klein beetje eyeshadow base aan, dit zorgt ervoor dat je oogschaduw de hele dag mooi blijft zitten. Tevens laat het de kleur meer spreken. Vervolgens breng je een beetje witte shimmer oogschaduw aan op je bewegend ooglid en ook net onder je wenkbrauw als highlight. Smeer alles heel goed uit zodat er een mooie shimmer overblijft. Nogmaals het is een naturel look dus hou het rustig.

Links wel oogschaduw en rechts niet.
Op de foto hierboven zie je trouwens nog een 'imperfectie' van mij. Ik heb op mijn wang een pigmentvlekje, dus nee ik ben niet te ijverig geweest met foundation en bronzer hihi.

Blush en shimmer oogschaduw zorgen voor extraatje

Krul je wimpers met een wimperkrultang en breng vervolgens rustig een laagje mascara aan. Zorg ervoor dat je wimpers niet aan elkaar plakken en zet ze mooi aan. Ze mogen best opvallen, maar spinnenpoten moet je bij deze look echt voorkomen!

Helaas geen close-up mogelijk
Breng als laatste een laagje gloss aan en you are ready te go! Breng gloss altijd als laatste aan om te voorkomen dat je met je hand alles uitsmeert. 

Romantic Bohemian Look

Naturel = more! 

Helaas zijn niet alle foto's even duidelijk, maar ik hoop dat het toch overzichtelijk genoeg is! Volgende week komt er een knal oogmake-up look! Stay tuned!

Liefs Mieke

ps. tips voor betere foto's zijn zeker welkom. Heb er een aantal gemaakt met webcam en fotocamera (batterijen leeg) maar het mag van mij best duidelijker.Geen opmerkingen:

Een reactie posten