dinsdag 6 maart 2012

Make-Up look: de basis

Ik heb jullie beloofd om elke dinsdag met een make-up look te komen. Maar voordat ik hiermee ga beginnen wil ik graag een aantal basics met jullie doornemen voor een mooie make-up.

Verzorging
Of je nu producten gebruikt van Catrice of MAC als je huidverzorging niet goed (genoeg) is dan zullen de producten minder mooi uitkomen. Daarom is het echt belangrijk om je huid goed te verzorgen. Je kent het lijstje vast wel maar ik neem het graag met jullie door.
In de ochtend je gezicht reinigen met een reinigingsmelk of facewash (handig onder de douche!) daarna verfrissen met een tonic/lotion. Laat dit even drogen en breng dan een dagcrème aan die geschikt is voor jouw huidtype. Als je behoefte hebt aan extra verzorging breng dan voor je dagcrème een serum aan op je huid. Vooral in de winter is dit een boost om je huid soepel, zacht en gezond te houden.
In de avond haal je eerst je oogmake-up eraf door een wattenschijfje met reinigingslotion zachtjes tegen je oog aan te houden. Begin niet meteen wild alles eraf te vegen, maar laat het even intrekken zodat je mascara er makkelijk vanaf gaat. Veeg eerst van boven naar beneden en dan van binnen naar buiten toe. Zo kan er niets in je ogen terecht komen.

1 a 2 keer per week zou je eigenlijk verplicht tijd vrij moeten maken om lekker te gaan tutten. Begin met een stoombadje om je poriën open te stomen en alle vuiligheid te kunnen uitzweten. Een stoombadje is makkelijk te maken, kook water en giet dit in (grote) kom, doe een handdoek om je schouders en hoofd om de stoom te vangen. Hou dit 5 a 10 minuten vol, mocht je last hebben van onzuiverheden dan kan je een druppeltje tea-tree olie toevoegen (gebruik niet meer dan 3 druppeltjes!!) Wanneer je uitgestoomd bent kan je je gezicht omspoelen met lauw water en vervolgens je gezicht scrubben. Maak kleine ronddraaiende bewegingen. Op je voorhoofd werk je vanuit het midden naar de zijkanten toe, bij je neus ga je via je jukbeenderen omhoog en via je kin al scrubbend richting je slapen. Zo stimuleer je de doorbloeding van je huid en verwijderen je dode huidcellen waardoor je huid weer lekker zacht is. Wanneer je je gezicht hebt omgespoeld kan je een maskertje aanbrengen. Deze zijn er in allerlei soorten, ik vind de self-heating maskertjes erg lekker. Ik vind het ook fijn als er een lekker fruitig geurtje aan zit. Nadat je het maskertje hebt afgespoeld, kan je een poriënstrip aanbrengen op je neus, na ongeveer 10 a 15 minuten is deze droog en kan je hem verwijderen. De strip is ontwikkeld om mee-eters en andere onzuiverheden te verwijderen.


Foundation
Nu dat je huid goed is voorbereid kan je een foundation aanbrengen. Foundation is er alleen voor om een mooie basis voor je make-up te creëren. Het camoufleert lichte oneffenheden, maaaaar foundation is er niet om je er "lekker bruin"  uit te laten zien. Mocht je nog wat oneffenheden hebben als wallen, pukkeltjes of vlekjes dan kan je met een concealer/camouflage deze weg werken. Kies een foundation die goed past bij je huidskleur, liever iets te licht dan net iets te donker. Foundation kan je aanbrengen met een kwast, sponsje of je vingers (was eerst je handen, anders heb je voor niets je huid gereinigd). Zelf vind ik een sponsje erg handig omdat je de foundation dan een beetje kan deppen op je huid. Nadeel is wel dat het sponsje veel foundation opslurpt. Ik heb ook veel goede verhalen gehoord over foundation kwasten maar ik heb dit nog nooit uitgeprobeerd. Ik gebruik eigenlijk nooit foundation, maar speciaal voor jullie probeer ik wel eens wat uit ;-) zeker de komende tijd met de make-up tutorials die online gaan komen!

Poeder/Blush/Bronzer
Poeder gebruik je om te matteren en om te 'sealen' je foundation zal langer blijven zitten als je een beetje poeder aanbrengt. Gebruik een grote kwast om de poeder egaal te verspreiden. Blush breng je aan op je jukbeenderen, zuig je wangen naar binnen en de bolletjes die naar voren komen zijn je jukbeenderen. Ook hier geldt weer kies een kleur die bij je past. Als je bijv. een erg lichte huid hebt past een zacht roze/rode tint erg mooi, blush gebruik je om een frisse uitstraling te creëren. Bronzer geeft je huid een sun-kissed look, hier geldt ook weer dat het niet bedoelt is om je een 10-dagen-in-Turkije-op-vakantie-geweest-look te geven. Probeer dit echt te voorkomen door niet teveel aan te brengen. Gebruik een grote kwast en breng de poeder met lichte streken aan over je hele gezicht. Je slapen, tussen je wenkbrauwen, neustipje en kin zijn punten waar de poeder heel licht te zien mag zien. Hierdoor geef je je gezicht een heel licht glansje.

Ik kan je jullie wel veel meer tips geven over het aanbrengen van poeder enz. maar dan schrijf ik wel een Heel erg lang artikelen. Tijdens de tutorials zal ik tips met jullie doornemen.
Bianca van de BFT-webshop heeft mij gesponsord met een aantal producten (echt heel lief van haar!) en ik zal onder andere deze producten gebruiken in de tutorials. Over haar webshop ben ik erg enthousiast maar dat wisten jullie al ;-) Bianca is visagiste en zal ook de nodige tips geven om je make-up nog mooier te doen uitkomen.

Volgende week de eerste look "Romantic Bohemian"

Liefs Mieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten