zaterdag 25 februari 2012

Nail-Art Tutorial "Lente Nagels - Flowers & Butterfly"

Buiten schijnt het zonnetje, de kou van afgelopen weken is verdwenen. Het is tijd voor de lente! Dat is ook het thema voor vandaag. We gaan vrolijke nagels met bloemetjes, glitters en een vlindertje maken. 

Ik heb net een bestelling met lakjes uit Amerika binnen gekregen, dus ik heb me heerlijk uitgeleefd! 
Het vlindertje vergt wat geduld en tijd maar is zeker de moeite waard om eens te proberen (Mocht je korte nagels hebben, niet van vlinders houden, geen tijd hebben enz. Laat het vlindertje dan achterwegen en focus op de bloemetjes).

Wat heb je nodig: 

Basecoat + Topcoat
Glitterlakje (Transparant)
Roze nagellak
Mintgroene nagellak
Groene nagellak (of kies je eigen kleurencombi!) 
Zwarte nagellak
Steentjes
Cocktailprikkertje 
Penseeltje (optioneel) 


Begin met een basecoat lak vervolgens je nagels om en om in de roze en mintgroene kleur (of natuurlijk in je eigen kleuren!)

Op je duim is vaak de meeste ruimte en ik heb ervoor gekozen om daar een vlindertje te maken. Begin met een zwarte lijn, die begint onderaan wat dunner en loopt uit in een dikkere streep. Golf de lijn een beetje, dit is namelijk het lijfje van de vlinder. Boven het kopje maak je twee kleine streepjes als voel sprieten. 


Maak nu aan de bovenkant van het lijfje twee vleugels met de zwarte lak. Deze kleur je vervolgens in met de roze en groene lak. Onder het vlindertje zet je 5 stipjes in een rondje en drie stipjes op een rijtje. Dit wordt het bloemetje. 


Op je andere nagels zet je ook dezelfde stipjes in een contrasterende kleur, ik heb gevarieerd en op sommige nagels 1 bloem gemaakt en op de andere 2 bloemetjes. Je maakt de stipjes gemakkelijk door een druppeltje nagellak op een papiertje te doen, vervolgens een cocktailprikkertje er in te dopen en dan je nagels aan te stippelen. 


Nu een laagje glitter erover heen! 


Plak in het midden van elk bloemetje een steentje voor een extra bling effect.Laagje topcoat erover heen en je bent klaar! Doen jullie wel eens iets met nail-art? Ik ben nieuwsgierig naar jullie ervaringen! 

Tot volgende week, geniet van het weekend en de zon! 

Liefs Mieke

ps. dit weekend ook nog een shoplog online over mijn bestelling uit Amerika! 


4 opmerkingen:

 1. Bianca (Bianca's finishing touch)25 februari 2012 om 18:06

  Ik word er weer helemaal vrolijk van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat ik er geen glitters over gedaan zou hebben, want het is erg druk zo. Of de stipjes zonder glitter of de nagellak zonder stipjes met glitter. Ik vind het zo jammer dat je het vlindertje ook bijna niet meer kan zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat komt denk ik door de flits... Op mn nagels ziet het er net anders uit :-) In het lakje zitten ook grotere glitters en die vangen de flits op, terwijl je ze niet direct ziet op mn nagels. Maar zonder glitters kan ook natuurlijk! Iedereen heeft een eigen stijl

   Verwijderen
 3. en hier word ik dus ook weer blij van. tis wel rustig, maar op een vrolijke manier hoor! lief!

  BeantwoordenVerwijderen