zaterdag 21 januari 2012

How to: Nail Art - Water Marble Neon Rainbow nagels!

Op Youtube kwam ik filmpjes tegen van Water Marble nail-art. Ik vond die ontwerpen zo leuk dat ik het ook wilde uitproberen. Ik heb gekozen voor neon kleurtjes omdat ik graag een vrolijk design op mijn nagels wilde.Water Marble houdt in dat je in een kopje water met nagel een design maakt en vervolgens dip je je vinger in het water en komt het design op je nagel. Het is best tijdrovend maar eigenlijk niet erg ingewikkeld! Als tip wil ik je mee geven om nagellak te gebruiken van een iets betere kwaliteit. Ik heb 6 neon kleurtjes bij de Action gehaald en ondanks dat de kleur en dekking prima is... Droogt hij voor geen meter ;-)

Wat heb je allemaal nodig?
- Kop (plastic bekertje)
- Water (ik heb Spa gebruikt omdat ik heb gehoord dat dat beter zou werken)
- Cocktailprikkers
- Plakband
- Servetjes
- Nagellak (meerdere kleuren) 
- Basecoat + witte nagellak als basis
- Topcoat
En evt. Quick dry spray of druppels (van Essence of Herome bijv.) en een glitterlakje. Laten we gaan beginnen!! Het is een nogal kliederig klusje, dus we gaan eerst onze vingers afplakken met plakband. Hierdoor hoef je straks minder oneffenheden weg te werken. Breng een basecoat aan en een laagje witte nagellak. Dit zorgt ervoor dat de kleuren mooier overkomen. Pak nu de nagellakjes erbij en draai alle dopjes los. Laat nu een druppel nagellak in het kopje water vallen, pak de volgende kleur en doe hetzelfde. Doe dit met alle kleurtjes totdat de nagellak niet meer verspreid. Pak nu een prikkertje en maak voorzichtig een patroon in de lak. Dip nu 1 of 2 vingers in het water en haal met een prikkertje het restantje lak uit het water. Haal je vingers uit het water en laat ze even drogen op een servetje.Dit proces herhaal je totdat alle vingers 'gedipt' zijn. 


Haal voorzichtig het plakband eraf en breng evt. wat quick dry middel aan. Laten drogen, evt. laagje glitter om kleine oneffenheden mee weg te werken en de topcoat erover heen en klaar!! Nu kan je met een wattenstaafje de restjes nagellak van je vingers poetsen :-) Leuk om eens te proberen in het weekend, je hebt er weinig speciaals voor nodig!Liefs Mieke
10 opmerkingen:

 1. Erg leuk en inderdaad heel fleurig met die kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk resultaat! Alleen die plakband begrijp ik niet helemaal. Die doe je met de plakrand om je vingers heen, en juist niet op je nagel toch? Of begrijp ik het verkeerd.
  Ik vind op de onderste foto je middelvinger echt geweldig van kleurencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Ilda bedankt voor je reactie! @Ilonka Bedankt voor je reactie! Ja inderdaad om je vinger heen anders krijg je alle lak op je vingers, geen plakband op je nagels :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En is dat sneller droog dan dat je gewoon nagellak opdoet of niet?

   Verwijderen
 4. Dat ligt er aan :-) als je 1 laagje nagellak doet dan is het niet sneller droog. Maar door het water droogt het al vrij snel op (Het is verspreid over een groot oppervlak natuurlijk) en anders kan je gewoon blazen haha!! Ik vind het zelf in verhouding heel erg snel droog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaaf! Jammer dat ik geen lange nagels heb en kan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Mieke!

  Wat leuk weer meis, je nagels zien er echt super mooi uit!
  Zo leuk al die kleurtjes!
  Mijn nagels zijn grotendeels allemaal afgebroken, dus moet eerst
  weer even laten groeien.
  Met korte nagels staat het toch niet zo heel mooi denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hey Mieke,
  wat gáááááf! zodra ik vakantie heb, ga ik het allemaal proberen hoor. echt heel leuk!
  groetjes, Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hey Mieke,
  helemaal gaaf weer hoor. wauw! als ik vakantie heb, ga ik het allemaal uitproberen :)
  ben erg benieuwd!

  groetjes, Diana

  BeantwoordenVerwijderen