zaterdag 14 januari 2012

How To Nail art met polkadots, glitters en blingsteentjes! Foto Tutorial


In dit artikel zal ik jullie stap voor stap uitleggen hoe je dit resultaat kan krijgen! Mooie party nagels!


Klik op de foto voor een vergroting
  Zelf heb ik gebruik gemaakt van de volgende kleuren en producten:
- Cocktailprikkers
- Basecoat van Rimmel die je nagels sterker maakt
- Catrice Limited Edition Hidden World "White and Seek" (wit parelmoer-basis) 
- Catrice Am I Blue or Green? (mintgroen/blauw-polkadots)
- Catrice Be my Millioinaire (zilver-polkadots)
- Catrice Blue Cara Ciao (nuonblauw-polkadots)
- Catrice It Blue my Mind (donkerblauw-polkadots)
- Essence 38 choose me (glitterblauw-glittereffect)
- Essence 04 space queen (Glitter transparant-glittereffect) 
- Top coat transparant van Catrice 
- Quick dry drops van Essence
- Div. blingsteentjes (merk onbekend - maar ik heb ze zelf ooit bij kruidvat en ici paris xl gekocht) 
- Vel papier Dit is natuurlijk mijn combinatie van lakjes die ik wil gebruiken, maar wees creatief en verzin je eigen combinatie!! Kies voor een lichte basis en verschillende tinten voor de stippeltjes. Zorg wel voor contrast anders vallen de stippeltjes weg.


Basis:
Zorg ervoor dat je nagels goed schoon zijn en dat de nagelriemen zijn terug geduwd, dit geeft een nettere uitstraling en een goede basis is van belang! Heb je net handcrème op gedaan? Maak dan je nagels schoon met een watje en aceton/nagellakremover. Anders hecht de nagellak niet goed en begint hij snel te bladderen.  Begin met een laagje basecoat. Daarna 2 laagjes de basiskleur in mijn geval is dat de witte parelmoer lak. Laat tussendoor drogen. Mocht je uitschieters hebben, die kunnen na afloop makkelijk worden weggehaald met een wattenstaafje en nagellakremover. Glitters:
Breng een brede rand glitters aan, alsof je een french manicure doet maar dan breder. Dit hoeft niet erg precies, hierdoor krijgt het juist een speels effect. Ik doe nu alleen eerst de blauwe glitters en pas later de andere glitters. Polkadots:
Leg een vel papier neer en pak de cocktailprikkers erbij (of als je een dotting tool hebt dan kan je die nu perfect gebruiken). Pak de donkerste kleur en doe wat nagellak op het vel papier. Met de prikker breng je nu kleine stippeltjes aan op je nagels. Concentreer je aan de bovenkant van je nagel. 


Doe hetzelfde met een iets lichtere kleur lak en laat stippeltjes nu ook iets lager komen.

Wanneer je de lichtste kleur gebruikt dan kan je de stipjes nog wat lager doen en die ook de basiskleur zetten, maak ze dan wel wat kleiner zodat je een weg vaag effect krijgt.


(Maar ga niet te laag, laat zeker 1/3 van je nagel vrij van stippeltjes). Weer even laten drogen.

Zo en dit zijn de polkadots in 4 kleuren! Glitters deel 2:
Breng een laagje transparante glitterlak aan over de stippeltjes. Volg hierbij de andere glitter laag en eventueel wat breder maar niet over de hele nagel! Laat je nagels nu weer even drogen. Je kan nu met een wattenstaafje de uitschieters weghalen. Breng daarna een laagje topcoat aan. 


Blingsteentjes:
Leg alle steentjes die je op wilt plakken klaar. Zelf hou ik geen vast patroon aan, maar kies ik gewoon een aantal willekeurige steentjes. De steentjes plak je op door een beetje topcoat op de nagel (plek van steentje) te doen en met een vochtige cocktailprikker (beetje water) het steentje op te pakken en op te plakken. Het is even oefenen maar helemaal niet moeilijk!!!

En natuurlijk afsluiten met een laagje topcoat en flink laten drogen!! Ik heb er zelf van die druppeltjes opgedaan waardoor de lak sneller droogt. 

Bedankt voor het lezen en tot snel! 

ps. kijk eens op youtube, daar kan je leuke filmpjes vinden over nagels en zo ben ik ook aan dit idee gekomen. 
2 opmerkingen:

  1. ziet er echt leuk uit. VInd het zelf ook leuk om zo met nagellak bezig te zijn. Huidig resultaat. Doe eerst lakken in french manicure en dan op de witte rand een laag crack nagellak (heb nu kleur paars) de rand word dan gebarsten wit met paars, ziet er heel leuk uit. Op mijn ringvinger heb ik geen crack gedaan, maar een zwart/witsjabloontje met een steentje geplakt, voor een speels effect.

    BeantwoordenVerwijderen