dinsdag 10 januari 2012

(Budget) Beauty Tips deel 2

Hoe het met jullie voornemens gaat, zal ik niet vragen. En hoe het met mijn voornemens gaat zal ik ook maar niet vertellen ;-) ik ga maar snel over tot het onderwerp van dit blogartikel. Namelijk het tweede deel van beauty tips!

De vorige keer heb ik jullie over olijfolie en water drinken verteld. Deze keer wil ik het o.a. hebben over een heel simpele maar effectieve scrub voor de huid.
Hiervoor duiken we weer de keuken in en doen we een beetje zout in een klein schaaltje met een paar druppels yoghurt, wanneer je dit mengt ontstaat een soort papje (het moet niet te waterig zijn). Dit mengsel werkt door het zout zuiverend en door de yoghurt kalmerend. Wanneer je een erg gevoelige huid hebt raad ik je deze scrub niet aan! Gebruik trouwens gewoon keukenzout en geen zeezout dit is te grof voor je huid.
Wanneer je een erg vette en onzuivere huid hebt kan je er 1 druppel Tea-Tree olie door doen. Gebruik niet meer dan 1 druppel want het is een erg geconcentreerde en sterke olie.

Een flesje Tea Tree olie is eigenlijk wel een must have! Het is niet zo duur en je doet er erg lang mee. Je kan het voor allerlei kwaaltjes gebruiken en ook op beauty gebied kan je het op meerdere manieren gebruiken.
Wanneer je je gezicht gaat stomen kan je 2 a 3 druppels in het gekookte water doen, vooral wanneer je last hebt van een onzuivere huid zal je zeker op de lange termijn merken dat je huid hiervan opknapt. Tea Tree olie heeft een ontsmettende werking en zo kunnen bacteriën die onzuiverheden veroorzaken steeds minder goed hun werk doen. Hierdoor zal de structuur van je huid verbeteren.
Met een wattenstaafje en een druppeltje olie kan je puistjes aanstippen, deze zullen sneller verdwijnen en minder kans op littekens.
Je kan ook 1 druppeltje door de olijfolie doen die je in een schaaltje hebt geschonken om je gezicht mee te reinigen.

Hier volgen nog wat 'losse' tips die ik jullie niet wil onthouden!

- heb je blauwe ogen? Gebruik dan geen blauwe oogschaduw, dit maakt erg flets. Probeer eens een oranje of bruine tint, je ogen lijken meteen een stuk blauwer!
- Wattenschijfjes voor gebruik een klein beetje vochtig maken met water. Laat er een paar druppels water opvallen, dan 'schuren' ze minder hard over je gezicht.
- Breng voordat je gaat slapen een heel klein beetje vaseline aan op je wimpers. Hierdoor worden ze sterker en zullen ze minder snel breken.


Ik vind het zelf erg leuk om hierover te praten. Mocht jij nog tips hebben, laat ze dan hieronder achter. Wanneer je vragen hebt dan kan je die natuurlijk ook stellen, dan probeer ik je verder te helpen.

Tot snel!

Liefs Mieke

2 opmerkingen:

 1. Vaseline op de wimpers ken ik helemaal niet, ga het vanavond proberen! Ik doe wel elke avond vaseline op mn lippen, worden/ blijven ze lekker zacht van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk vervolg meis!
  Tea-Tree olie is erg goed, vind het alleen
  nooit lekker ruiken, appart geurtje heeft het wel.
  Ik las laatst ook dat oliijfolie met koffieprut goed werkt om te scrubben.
  En vaseline op je wimpers voor je mascara aanbrengt worden je wimpers nog mooier!
  Ook nog een tip om je haarkleur op te lichten, meng water en citroensap, verhouding 1/1 in je haar sproeien en in de zon gaan zitten, als ie schijnt dan natuurlijk hè haha!

  BeantwoordenVerwijderen