vrijdag 6 januari 2012

Beauty Rituelen + Tips

Nu dat het nieuwe jaar weer is beginnen is het tijd voor goede voornemens (toch!). Afvallen, stoppen met roken, meer sporten enz. We kennen ze allemaal wel, maar laten we dan ook meteen denken aan de beauty voornemens. Vaker lekker gaan tutten, je huid beter gaan reinigen en dan met name in de avond (jup die geld ook voor mij), niet meer rondlopen met nagellak die je drie dagen geleden al had moeten afhalen, vaker een make-upje enz...
De lijst is natuurlijk erg lang maar hier onder wat leuke beauty tips, dan wordt je misschien wel geïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan.

1 van mijn favo beauty producten kan je terug vinden in de keuken, dat is namelijk olijfolie. Of je nu een droge of juist vette huid hebt, dit is absoluut het proberen waard.
Gebruik het als scrub (olijfolie+suiker) voor je lippen (wel zachtjes doen!), handen en voeten.
Of om je huid een oppepper te geven door een kleine hoeveelheid in een bakje te gieten en vervolgens met een wattenschijfje de olie over je gezicht te verspreiden. Laat het een minuut of twee intrekken en vervolgens met twee vochtig gemaakte wattenschijfjes het restant afvegen. Eventueel kan je daarna je gezicht op de normale manier reinigen.
De olie bindt zich makkelijk aan het overtollige huidvet (en het vuil!) en op deze manier wordt je huid dus extra goed gereinigd, in olijfolie zitten veel voedende stoffen die doordat ze natuurlijk zijn erg gemakkelijk door je huid worden opgenomen.
Dit is absoluut het proberen waard, het kost je slechts een paar minuten en je huid zal er erg blij mee zijn. (Lichte rimpeltjes zullen hierdoor verdwijnen!)

Je hebt het waarschijnlijk al 20x gehoord, maar drink genoeg water. Het gaat er niet alleen om dat je genoeg vocht binnen krijgt maar ook dat de afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Dit komt je huid alleen maar ten goede! Koffie, frisdranken (met suiker), melk producten tellen allemaal niet mee als vocht! Koop een flesje water (half liter flesje) en vul hem drie keer op een dag met water, uiteraard moet je hem ook leeg drinken anders heb je er niet veel aan haha. Probeer elke dagdeel je flesje water leeg te drinken, zo weet je zeker dat je genoeg vocht binnen krijgt.
Je kan natuurlijk ook groene thee drinken, ook goed voor het afvoeren van afvalstofjes en er zitten een heleboel gezonde stofjes in, zoals anti-oxidanten. Laat de thee niet te lang trekken dan kan hij namelijk een beetje bitter worden.

Ken je die momenten dat je het liefst je bed in duikt, terwijl je eigenlijk nog je make up af moet halen... Ik ken die momenten helaas wel maar voor dit soort momenten kan je gebruik maken van reinigingsdoekjes dit scheelt veel tijd en moeite. Onder de douche kan je ook een facewash gebruiken, je bent dan immers toch bezig dus neem je gezicht dan ook mee!
En op alle andere moment, niet lui zijn, maar duik de badkamer in en neem de tijd om je huid goed te reinigen.

Een ander stukje dan wat jullie van mij gewend zijn maar over het onderwerp kan ik jullie nog veel vertellen. Dus stay tuned! En mocht je beauty vragen hebben, stel ze gerust!!

Liefs Mieke

1 opmerking:

 1. Leuk stuk weer meis!
  Vooral van de scrub met de olijfolie en suiker.
  Dat ga ik eens proberen!
  Wist wel dat olijfolie goed is voor je huid, zuiverder kun je niet hebben natuurlijk!
  Mijn gezicht reinigen gaat ook met de franse slag
  voor ik naar bed ga, heb ook nooit zin in zo`n heel ritueel hahaha!!
  Toch ook maar eens meer aandacht aan besteden, paar minuutjes eerder naar boven dus!

  Liefs Will XXX

  BeantwoordenVerwijderen