vrijdag 2 september 2011

Voor alles is een eerste keer! Diëten!!

Omdat ik over een week of vier op vakantie ga heb ik besloten om vantevoren een beetje te gaan diëten. Dit heb ik nog nooit gedaan maar zoals in de titel staat voor alles is een eerste keer!

Dus de komende tijd minder tot niet snoepen, gezonder eten en meer bewegen. Ik zie er behoorlijk tegenop maar het is voor een goed doel, ik heb geen weegschaal om het resultaat bij te houden maar ik zal het vast merken aan mijn kleding.
Het zit nu allemaal net even te strak en dat ziet er vaak genoeg niet erg charmant uit! Want als je kleding te strak zit zie je er vaak voller uit dan je werkelijk bent. En dat moeten we niet hebben ;-)

Ik ben vandaag al gedeeltelijk heen en weer gefietst naar me werk, ruim 25 minuten per enkele reis. Ik ga altijd met de bus (wel fietsen naar de bushalte een minuut of 7).  Het laatste stuk naar mijn werk is over 'de dijk' en daar haalt een collega mij altijd op, want de bus komt daar 1 keer per uur en die aansluiting mis ik altijd met mijn andere bus. En ruim 30 minuten lopen zie ik ook niet zitten in de vroege morgen en ook niet in de bijna-avond!  Maar goed ik heb dus heen en weer gefietst *applaus voor mezelf*

Ik wil dus vaker op de fiets stappen om naar mijn werk te gaan, ik werk op oproepbasis en ze hebben me ongeveer 3 dagen per week nodig dus dat is al flink wat meer beweging dan normaal.
Ik heb gemerkt dat als ik overdag flink eet dat ik in de avond geen honger gevoel heb. Dus dan hoef ik die chipszakken en koekjes niet meer aan te vallen op tijdstippen dat ze niet aangeraakt horen te horen!
Overdag werk ik ongeveer 6 (of meer) boterhammen naar binnen, een liga evt. wat andere tussendoortjes en natuurlijk mijn avondeten. Uiteraard neem ik ook wel eens wat te drinken en dat is vaak water, thee of een fruitsapje (versgeperst fruit/smoothie).

Ongeveer een maand geleden stond ik op de weegschaal en van dat gewicht wil ik graag 3 kilo af hebben. Erg spannend is het dus niet maar wil dat mijn kleding weer wat lekkerder zit.
Dit wordt dus zeker vervolgd!!

Ik kwam trouwens een superleuke wedstrijd tegen van Zalando dus daar ga ik binnenkort ook over bloggen. Nog meer leuke outfits om te shoppen woehoe!

Tot snel!

1 opmerking: