woensdag 3 augustus 2011

Recept: Varkensvlees en witte wijn saus en risotto

Dit wordt een primeur! Koken met wijn en risotto maken. Heb ik beide nog nooit gedaan en ik zal het vanavond voor het eerst proberen... Spannend dus!

Recept heb ik weer deels zelfverzonnen en sommige verhouding heb ik even opgezocht op het internet.
Recept is voor 2 personen voor meer personen moet je even rekenen haha.

Wat gaan we eten? Risotto aangemaakt met parmezaanse kaas en kippenbouillon en varkensvlees (ik heb schnitzels) in een witte wijn saus zelf ga ik hier tuinerwtjes bij eten.

Ingrediƫnten:
Vlees (je kan ook filet lapjes nemen!)
Zout
Peper
Knoflook 2 teentjes
Evt. halve ui en halve peper
Risotto rijst (lees aanwijzingen op verpakking over hoeveelheid die je nodig hebt!)
Witte wijn 150ml
Room (slagroom/kookroom) 150ml
Kippenbouillon (gebruik gewoon een tablet!)
Tuinerwtjes
Boter/olijfolie

Doe een beetje olie/boter in een koekenpan en bestrooi het vlees met een beetje zout en peper, doe een teentje knoflook wat ui en evt. rode peper in de pan en leg het vlees erbij. Kort braden (ong. 8 min in totaal) en uit de pan halen.

Zet alvast een pan op het vuur en maak de risotto klaar zoals het staat aangegeven op de verpakking. Kippenbouillon kan je makkelijk maken door wat water te koken met een waterkoker en dit in een maatbeker te doen met een bouillonblokje erbij. Roer er voor de smaak een extra teentje knoflook door.

Wanneer het vlees klaar is doe je de wijn erbij en roer je de aanbaksels los, laat dit ong. 5 min koken en doe dan de room erdoor. Zorg dat het vuur laag staat en continu roeren, na 5 min. het vlees erbij doen. Mocht de saus te dik zijn doe er dan een klein beetje water door, op smaak brengen met wat zout, peper en evt. citroensap.

Wanneer de risotto klaar is doe je er wat parmezaanse kaas over! Evt kan je er ook wat groene pesto door heen doen.

Uiteraard moet je tussendoor ook de groenten hebben klaargemaakt :-)

Het lijkt erg makkelijk en smakelijk en ik hoop dat het ook zo is!
Ik vertel het jullie morgen!

1 opmerking: