woensdag 17 augustus 2011

Nieuwe uitdaging!!! Week lang gezonder/anders eten!

Elke week heb ik weer een strijd in de supermarkt want wat moet ik deze keer weer kopen... Aangezien ik niet veel dingen lust en daarbij vaak ook nog best lui ben, is het met regelmaat een behoorlijke uitdaging om boodschappen te doen.

Ontbijten heb ik totaal geen probleem mee maar ik vergeet het wel 6 รก 7 keer per week, lunchen doe ik wel als ik op werk ben maar anders ook niet, avondeten gaat gelukkig wel vaak goed!
Van een zak chips of pak koekjes ben ik niet vies en eet ik gerust als ontbijt/lunch of avondeten (niet zo heel erg vaak hoor) al met al niet zo heel erg gezond dus!

Daarom ga ik mijn eetgewoontes een week lang aanpassen. Ik wil er deze week vooral regelmaat in brengen en het is niet zo zeer dat ik wil afvallen of dat ik alleen nog maar appels ga eten.

Vanaf morgen ga ik ontbijten met minimaal 2 boterhammen of bolletjes (heb ze alvast gekocht) waarvan er 1 met iets zoets mag. Ik drink een sapje van versgeperst fruit en groene thee.
Rond een uur of tien een liga of (ontbijt)koek
Als lunch minimaal 2 boterhammen (Dit wordt vaak een tosti als ik op werk ben) en evt. een soepje.
Rond half vier een crackertje/cup a soup/ontbijtkoek of als ik heel gek ga doen zou ik wel eens een appel kunnen eten.
Avondeten zoals avondeten is bedoelt. Dus geen koekjes of chips als avondeten.
In de avond een bakje chips en (kruiden/groene) thee.

Ik lurk al de hele dag aan een flesje water en dat zal ik blijven doen. Verder is mijn focus vooral gelegd op het aanleren van regelmaat. Dat mijn eetpatroon niet erg veel variatie heeft, ben ik me van bewust maar daar werk ik aan ;-)

Een erg lang blogpost is het niet geworden maar ik ben vooral benieuwd waar jullie tegen aanlopen in jullie eetpatroon. De koekjes en chipjes en chocola herkennen jullie vast wel toch?! Wanneer hebben jullie zo'n dipje?
Eennnnuuh ontbijten jullie wel?

Tot snel weer!

2 opmerkingen:

 1. hahaha lurken aan een flesje....ontbijten doe ik altijd! anders kom ik de dag niet door
  xx Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ontbijt sla ik nooit over, zelfs niet als ik vrij ben! Het is het eerste dat ik doe, elke dag. Dan eet ik geen brood hoor, dat krijg ik niet weg. Ik eet altijd (saaaaai) magere yoghurt met muesli. Geen cruesli, dat vind ik dan weer vieze zoete troep. Wanneer ik werk, eet ik altijd lunch. Dat is de helft van de werkdag en altijd iets waar ik naar uit kijk! Niet perse het eten maar het een-half-uur-niet-werken. Avondeten ook altijd maar als ik helemaal alleen ben, kan dat er wel eens bij inschieten.

  Het heeft misschien wel te maken met het feit dat ik een moeder ben. Ik vind dat ik mijn kind het goede voorbeeld moet geven en daar hoort eten zeker bij!

  Ik hoop dat het je lukt. Als de regelmaat er eenmaal inzit, zal het vast gemakkelijker zijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen