zaterdag 13 augustus 2011

Mijn grote passie: SIERADEN en Swarovski!

Waarom lang nadenken over een blogpost als ik gewoon over sieraden kan schrijven?! Ik was gisteren begonnen met een ander artikel over gevoelens/gedachten en familie. Maar dat laat ik nog even in de koelkast staan...

Goed... Sieraden! Ik ga er vanuit dat je mij 'kent' en dat je weet dat ik sieraden maak. Hier hou ik mij al 8 jaar mee bezig en ondanks wat dipjes en tegenslagen is dit absoluut nog steeds mijn grootste passie. Na 8 jaar vind ik het nog fijn om in opdracht van mensen een mooi sieraad te maken. En mocht ik geen opdracht hebben dan vind ik het erg leuk om te freestylen.

Het begon allemaal in mei 8 jaar geleden ik zat als 16 jarige achter de computer en was verslaafd aan marktplaats. Elke keer rondkijken naar leuke zakelijke dingen (rest partijen) en mensen die graag wilde 'sparren' over hun business plan. En ondanks dat ik pas 16 was, had ik al grootse plannen om een eigen nagelstudio en een eigen modellenburo te beginnen. Ik kocht wel eens restpartijen lingerie op en verkocht deze dan in kleinere partijen weer door. Soms kocht ik sieraden in en zette dit dan weer op Ebay of marktplaats. Zo was ik al vaak bezig met mijn handeltje. Als we nog verder terug gaan in de tijd was ik graag bezig met knutselen. Ik heb eens door iets in elkaar te knutselen een game boy gewonnen, die waren toen net uit dus daarmee was ik helemaal happy. Ik maakte met van die kleine priegelkraaltjes armbandjes en ik probeerde steeds nieuwe dingen (toen was ik een jaar of 10). De tijd verstreek en ik was er eigenlijk niet meer bezig totdat ik een keer op marktplaats kralen en benodigdheden tegen kwam.

Ik dacht ooh dat lijkt me nou echt heel erg leuk! Maar mijn tweede gedachte was: laat ik hier maar niet aan beginnen want dan koop ik me op het begin helemaal scheel en na een paar maanden vind ik het niet meer leuk. Een paar dagen later ging ik weer kijken en het trok me toch wel heel erg aan. Ik vertelde het mijn moeder en toen vertelde ze dat ze het vroeger ook had gedaan en nog wel wat materialen had. Ik kreeg gereedschap, draad en een ladenbakje vol met kralen, zelf had ik snel een bestelling gedaan. En zo is het begonnen mijn eerste setje was een kralenketting van wit en zwarte acryl kraaltjes met bijpassende oorbellen. Vreemd genoeg is deze toen ook nog verkocht! Zo mooi was hij echt niet en ik had echt geen idee hoe ik een sluitinkje moest bevestigen, maar met een beetje fantasie kwam ik al ver. Zo ben ik een tijdje bezig geweest en kocht ik steeds andere dingen.

Via fora en sites leerde ik steeds meer technieken en materialen kennen. Ik kocht na een jaar of 2 een tijdschrijft en hierin stonden sieraden met strass steentjes. Dit vond ik zo leuk dat ik een hele lading swarovski inleg steentjes kocht en ornamenten om ze in te plakken. Dit heb ik een erg lange tijd gedaan. Swarovski had mij trouwens als snel verslaafd gemaakt, de schittering is echt geweldig! Toen ik weer wat nieuws wilde proberen kocht ik Swarovski kralen in, eerst 3 a 4 kleuren. Maar dat werden er snel 30! Jeetje ik was echt verslaafd en om alles een beetje betaalbaar te houden ging ik deze weer verder verkopen op marktplaats. Al snel maakte de gewone slotjes plaats voor zilveren slotjes en vond ik leveranciers waar ik leuke oorbelhaakjes in kon kopen. De eerste Swarovski hangertjes werden besteld en nu al die jaren later maak ik daar nog steeds sieraden mee!

Met grote regelmaat kijk ik in mijn kralenopbergdozen en dan zie ik 'mijn' Swarovski kristal daar zo mooi op kleur liggen en al maak ik dan die dag geen sieraad, voor mij bestaat er geen fijner gevoel! Toen ik begon met Swarovski kraaltjes inkopen had ik na een tijdje 2 bakken vol met kleine kraaltjes die op kleur waren gesorteerd, ik kon er werkelijk waar eeuwig naar kijken!

Het blijft voor mij elke weer een hele eer als iemand een bestelling bij mij doet en graag mijn sieraden wilt dragen. Ik ben er dus ook mee bezig om mijn sieraden meer bekendheid te geven en mijn grootste droom is meerdere winkels te kunnen openen met daarin mijn sieraden! Zodat elke vrouw een kans heeft 1 van mijn beauties te dragen. Mocht je mijn sieraden en/of website nog niet kennen neem eens een kijkje http://www.jewelsfromabove.nl/

Hieronder een kleine collage met wat foto's van vroeger! Ik vind het verschrikkelijk om sommige dingen terug te zien hahaha. Helaas zijn het mini foto's en heb ik geen grotere betere foto's. Mijn vorige laptop waar alles op stond is 2x gecrasht!

Ketting met bont/veertjes
Zeker 4/5jr geleden!

Bolletjes ketting

1e swarovski ketting

Ketting waar ik nog heel trots op ben! Lang mee bezig geweest!
                                 

Recente oorbellen uit de collectie!

Bruidsarmband in opdracht gemaakt.

2 opmerkingen:

 1. Meis wat heb je weer leuk geschreven!
  Heb het met plezier gelezen, leuk om te weten hoe het allemaal begon.
  En je maakt prachtige dingen!
  De oorbellen die ik bij je kocht draag ik ook met veel plezier!

  Liefs Will

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi artikel meis! En die prachtige oorringen staan er ook weer bij *kwijl* haha!
  Ik zeg; nog jaren doorgaan met die sieraden, ze zijn prachtig :D
  Liefs Stacey

  BeantwoordenVerwijderen