zondag 7 augustus 2011

Dipje? Dit is wat God tegen jou wilt zeggen

Ik loop al vanaf mijn 14e met het idee om een boek te schrijven, dit is er nog nooit van gekomen en ik ben al zeker 2 a 3 keer begonnen aan een boek maar een boek afmaken is toch heel wat anders haha.
Dit stukje hieronder is een stukje wat ik heb geschreven voor het boek waar ik vorig jaar mee bezig ben geweest, heb niet echt de inspiratie om er mee verder te gaan op dit moment. Wie weet in de toekomst ;-) Het boek is gebaseerd op de christelijke levenswandel en dit is een heel klein stukje ervan.
Wat ik er graag bij wil zeggen, ik wil hiermee geen discussie beginnen over: hoe weet jij nou wat God wilt zeggen, God bestaat niet want als Hij bestond dan was er geen oorlog en blabla. Reacties die geplaats worden met deze content worden niet gepubliceerd. Wil graag een vriendelijk blog hebben en als je een andere mening dan de mijne deelt is dat natuurlijk prima maar een discussie voer je maar op een forum en niet op mijn blog :-)

Wat God tegen jou wilt zeggen.
Heb jij het ook soms zo ontzettend moeilijk? Dat je echt zo hard je best doet maar dat het lijkt alsof de dingen alleen maar erger aan het worden zijn? Dat iedereen tegen je lijkt te zijn en wanneer je behoefte hebt aan een knuffel dat er niemand is die je er eentje kan geven.
God zegt tegen jou om vol te houden! Soms gebeuren er dingen in ons leven die wij gewoon niet begrijpen.  In het leven komen wij situaties tegen die wij bestempelen als oneerlijk  denk maar eens aan:


Wanneer er iemand overlijdt terwijl je zoveel uren in gebed hebt doorgebracht.
Wanneer je te horen krijgt dat jij of één je familieleden/vrienden een erge ziekte heeft.
Wanneer je mensen opnieuw begon te vertrouwen en je weer gekwetst werd.
Wanneer je eindelijk een nieuwe baan hebt gevonden, er iets gebeurd waardoor je hem weer verliest.
Wanneer je zolang hebt geprobeerd om zwanger te worden, je een miskraam krijgt.
Wanneer er plotseling zoveel rare onverklaarbare dingen gebeuren en ondanks dat je onschuldig bent krijg jij alle schuld op je geschoven.
Zo zijn er nog veel meer situaties te benoemen en in onze ogen zijn deze ook allemaal erg oneerlijk.
Maar probeer ten alle tijden positief te blijven!
Ergens hier op deze wereld is iemand die het slechter heeft dan jou. Die meer verdriet heeft en misschien helemaal geen oplossing meer zal bereiken omdat hij/zij God niet kent. Bedenk dat na de regen altijd zonneschijn komt. Na tranen komt altijd een lach, maar soms moeten wij veel geduld hebben. Wij maken soms moeilijke gebeurtenissen en beproevingen mee, maar deze vormen en kneden ons. Dit is waar God ons in het vuur houdt om ons te smeden. Hou je hart rein en je ogen op Hem gericht! Een situatie is vaak maar een tijdelijk gebeuren en in het heetst van de strijd kan het inderdaad erg zwaar zijn. Maar over enige tijd zal je er op terug kijken en kunnen zeggen “Ik ben er doorheen gekomen”. God zal nooit toestaan dat een situatie te zwaar voor jou is om te dragen ( 1 kor. 10:13)!  Na deze strijden en beproevingen kom je er uiteindelijk zoveel beter uit, al lijkt dat soms echt onmogelijk. Maar God heeft met alles een reden, alleen begrijpen wij deze niet altijd (Jes 55:9).
Lieve lezer in het Woord van God staan meerdere verzen waarin Hij ons bemoedigd. En ik geloof dat God tegen ons praat in tijden van moeilijkheden.

En Hij heeft tot mij gezegd: Mijn genade is u genoeg, want de kracht openbaart zich eerst ten volle in zwakheid. Zeer gaarne zal ik dus in zwakheden nog meer roemen, opdat de kracht van Christus over mij kome. Daarom heb ik een welbehagen in zwakheden, smaadheden, noden, vervolgingen, benauwenissen ter wille van Christus, want als ik zwak ben, dan ben ik machtig. (2 kor 12:9-10)
De Heer wilt voor ons vechten en Hij verwacht van jou dat je alles in Zijn handen durft over te laten.
Niet gij zult hierbij behoeven te strijden: stelt u op, blijft staan, dan zult gij zien, dat de HERE u de overwinning geeft. Juda en Jeruzalem, weest niet bevreesd en wordt niet verschrikt; morgen moet gij tegen hen uittrekken, de HERE is met u. (2 kron 20:17)

God weet echt waar jij door heen gaat en Hij zal je redden.
Juist door zijn ellende redt Hij de ellendige, en door de verdrukking opent Hij hun oor.(Job 36:15)
Stop met jezelf verzetten, stop met huilen want God hoort jouw gebeden echt wel! Hij leeft en is jou echt niet vergeten. Blijf Hem zoeken en prijzen!
Maar Sion zegt: De HERE heeft mij verlaten en de HERE heeft mij vergeten.  Kan ook een vrouw haar zuigeling vergeten, dat zij zich niet ontfermen zou over het kind van haar schoot? Al zouden zij die vergeten, toch vergeet Ik u niet.  Zie, Ik heb u in mijn handpalmen gegrift, uw muren zijn bestendig vóór Mij. (Jes 49:14-16)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten