donderdag 18 augustus 2011

Bemoeials!!

Jaaa mensen we gaan het hebben over bemoeials. Als Twitter-gek breng ik nogal wat tijd online door en jeetje wat kom ik daar veel bemoeials tegen! Het frapante hieraan is dat het ALTIJD mannen zijn!!

Ik weet zeker dat iedereen wel iemand kent die zich overal mee bemoeit. Je zegt iets en hoppa de bemoeial springt er bovenop en als het even kan verdraait hij (kan ook een zij zijn natuurlijk) je woorden. 


Voor wie niet weet wat een bemoeial is, onderstaand lijstje:

bemoeial: Albedil
bemoeial: Bedilal
bemoeial: Bemoeiziek mens
bemoeial: Bemoeizuchtige
bemoeial: Betuttelaar
bemoeial: Bediller
bemoeial: Bemoeizuchtig persoon
bemoeial: Criticaster
bemoeial: Iemand die op alles een aanmerking heeft
bemoeial: Inmenger
bemoeial: Lastig mens
bemoeial: Moeial
bemoeial: Ongewenste inmenger
bemoeial: Persoonsbenaming
bemoeial: Pottekijker
bemoeial: Regelneef
bemoeial: Steekneus
bemoeial: Tantefeer
bemoeial: Vervelend persoon


Op mijn blog van gisteren over eten werden mijn woorden door zo'n figuur (beschrijving hierboven) flink verdraait op Twitter. De heer in kwestie vond het nodig om op en aanmerkingen te maken en mij te vertellen dat het ongezond is om te ontbijten,lunchen en dineren met chips... Neeee gut dat kan ik zelf ook wel bedenken vandaar dat ik dat ook nooit doe!!

Ik kan me altijd behoorlijk ergeren aan mensen die hun neus overal tussen steken. Hebben hun mening klaar en lopen te tetteren, ze hebben vaak totaal niet door dat ze zeer irritant bezig zijn.
Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd naar jullie ervaringen met deze soort man!!!

Ik had natuurlijk kunnen schrijven hoe je deze soort man kan herkennen maar dat is niet nodig want deze man steekt zijn neus overal tussen en je kan hem niet over het hoofd zien! Ik had ook kunnen schrijven hoe je er mee om kan gaan, maar daar is simpelweg maar 1 advies voor:

1. pak een stuk chocola
2. bijt heel hard op de chocola
3. negeer de man in kwestie

Uiteraard kan je ook andere etenswaren gebruiken! Maar zorg dat er etenswaren in de buurt zijn want anders spring je gegarandeerd uit je vel!

Tot zover... de bemoeial ;-)

Reactie's ladies!!!!

3 opmerkingen:

 1. haha een steekneus, die kende ik nog niet....bemoeials hou je altijd op openbare social media, gelijk afsnauwen werkt het best hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toppie, ik had het niet beter kunnen doen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. er is geen kruid tegen gewassen, tegen De Bemoeial. Het lijkt ook wel of De Bemoeial zo is geboren. Kent niet iedereen ook De Jeugdige Bemoeial?: "dat is niet goed voor je, ik ga het tegen je moeder zeggen ..." Hoewel De Jeugdige Bemoeial vaak een meisje is, halverwege de puberteit wordt De Bemoeial een man. Vooral De Enigszins Onderlegde Bemoeial is vreselijk: de loodgieter die je vertelt dat je toch echt elke week je vaatwasmachine moet schoonmaken, de automonteur ... Maar laten we vooral inderdaad De Maar-Ik-Ken-Jou-Volgens-Mij-Toch-Helemaal-Niet-Of-Wel-Waar-Haal-Je-Dan-Het...-Lef-Vandaan-Bemoeial. En deze is vaak ook vrouwelijk. Hier krijg je vooral mee te maken als je kinderen hebt.
  Ach, we zetten ze allemaal op een eilandje bij elkaar, kijken wat er gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen