dinsdag 19 juli 2011

Tips and Tricks -Schoonmaken en huishouden

Zoals jullie al merken ontbreekt het mij aan discipline, ik was van plan om elke dag een stukje te schrijven op dit blog maar ben toch echt in gebreke. Maar laten we niet al te pessimistisch beginnen!

In dit artikel wil ik jullie wat tips geven om bepaalde 'problemen' in het huishouden/schoonmaken aan te pakken, dus hier gaan we.

- Een vuil douchegordijn kan schoongemaakt worden door deze met een fijnwasmiddel en wat witte azijn op het fijnwasprogramma te wassen. Het gordijn direct uit de wasmachine nat te drogen ophangen.

- De tegels in de badkamer kunnen weer mooi glanzend gemaakt worden door ze met shampoo in te wrijven. Dit even laten inweken en met een natte doek afnemen. Als de tegels dan nog niet glanzen, de behandeling herhalen.

-Voegen die vuil zijn geworden in de badkamer kan je schoonmaken door met een oude tandenborstel verdund bleekmiddel op de voegen aan te brengen. Dit even laten intrekken en vervolgens afspoelen met de douchekop.

- De oude tandenborstel werkt ook erg goed als je een beetje azijn op de voegen aanbrengt en daarna goed schoon borstelt. De tegels daarna wel even op de gebruikelijke manier schoonmaken.

- De keukenwand kun je goed schoon krijgen door de tegels te bewerken met groene zeep en warm water. Bijkomend voordeel is dan dat beschadiging van de tegel en het voegwerk wordt voorkomen.

- Heb je last van hardnekkige vlekken in de oven laat dan een kopje water in de oven koken. Door de ontwikkeling van stoom kan je de vlekken makkelijker verwijderen. Bij nare luchtjes kan je regelmatig een kopje water met citroensap in de oven of magnetron zetten en dit een aantal minuten laten koken. Hierdoor gaat je oven of magnetron weer lekker fris ruiken.

Dit zijn wat tips om te onthouden! Erg praktisch en je hebt geen speciale (dure) schoonmaakmiddelen nodig. Zorg dat je groene zeep, bleek, azijn en allesreiniger in huis hebt en je komt al een heel eind!

Ik ga me ook eens bezig houden met een leuke lijst liedjes die je kan opzetten tijdens het schoonmaken, tips zijn altijd welkom!

Tot snel

 
 

2 opmerkingen:

  1. Tegenwoordig bestaat er ook zoe iets als HG-voegen reiniger....dat spuit je erop even inlaten trekken afspoelen en klaar... Niks geen geklooi met tandenborstels...schrobben of andere ellende...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Snij een citroen half door en leg de helft in de magnetron (of oven) en zet de magnetron eventjes aan. Daarna de citroen verwijderen (hij is heeeeeeel heet!) en met keukenrol de binnenkant afnemen en hij ruikt heerlijk en is blinkend schoon!

    Voor streeploze gezeemde ramen moet je voor het zemen je ramen zemen met kranten. Raar maar het werkt.

    Tegen het beslaan van je spiegel in de badkamer moet je je spiegel inwrijven met shampoo.

    BeantwoordenVerwijderen