vrijdag 29 juli 2011

Recept: Nasi met kip (wees creatief)

Hey iedereen,

Het is lang stil geweest he! Schaam schaam! Ik had of geen zin of geen tijd om het blog bij te houden, maar mijn huisje wel hoor. Het gaat allemaal al een stuk makkelijker :-)

Maar voor vandaag heb ik een lekker receptje, het vraagt weer een beetje creativiteit van jullie maar ik beloof dat het lekker gaat worden. Je kan kiezen voor kipfilet, kippevleugeltjes of drumsticks (makkelijk he) of iets anders van kip of kalkoen.
Ik ben nog steeds geen fan van groenten dus maak er een lekkere frisse salade bij of doe stukjes paprika etc door je nasi heen!

Ingrediƫnten:
Witte rijst ong. 100gr per persoon
Kip (zelf bepalen naar aantal eters)
Kleine Ui
2 Teentjes knoflook
(Tuin) Erwtjes (diepvries is erg makkelijk)
Klein blikje mais
evt. 1/2 Rode peper
Ketjap (bij voorkeur zout)
Maggiblokje
Eieren (1 ei per persoon)
Olijfolie
1/2 theelepel vetsin - Aji-no-moto (geen ramp als je dit niet in huis hebt hoor)
2 eetlepels sweet chili sauce
1 theelepel paprika poeder
1/2 theelepel laos
1/4 theelepel Djinten
evt. gebakken uitjes

Eerst gaan we beginnen met de kip, marineer je kip met 1 teentje knoflook, een scheut ketjap, de vetsin, paprika poeder, laos en djinten. Alles goed doorroeren en laten intrekken (min. 15 minuten) Als je kipfilet gebruikt is het ook leuk om er kipsate van te maken!

Van de eieren maak je roerei en doe je even apart in een schaaltje, dit mengen we later door de nasi heen.
Breng de rijst aan de kook en bereid zoals op de verpakking staat (zoals ik al eerder heb gezegd ik ben lui en gebruik toverrijst, die is altijd lekker snel klaar.)

Braad/bak de kip totdat het goed gaar is. Haal de kip uit de pan en doe in dezelfde pan de ui, het andere teentje knoflook, evt de halve peper, de mais en erwtjes. Even lekker roerbakken en de sweet chili sauce erdoor heen doen, goed roeren en de rijst er schep voor schep bij doen en goed door roeren. Een flinke scheut ketjap erbij doen en weer goed roeren. Doe het vuur wat hoger en zorg dat je de nasi kort even 'bakt'. Doe het vuur weer wat lager en doe de roereieren erdoor. Evt kipfilet er door heen scheppen of dit apart serveren op het bord.

Dit is een super simpel recept, wat vrij snel klaar is!

Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Lijkt me erg lekker en gemakkelijk om klaar te maken, dankje voor dit lekkere recept

    BeantwoordenVerwijderen