maandag 11 juli 2011

Het begin! Doe jij ook mee?

Ik hou van een net huis, alles opgeruimd, alles op zijn plek. Helaas is dat in mijn huisje niet het geval!
Als 24 jarige met 3 katten in een appartementje van 46m2 en erg weinig huishoudervaring is het er eigenlijk nooit echt netjes. Daarom heb ik besloten om een uitdaging aan te gaan.
In 21 dagen veranderen in een type wat meer tijd besteed aan het huishouden en (niet geheel onbelangrijk) er een netter huisje op na houden.

Het is bewezen dat als je een gewoonte wilt aannemen je daar 21 dagen de tijd voor nodig hebt om dit te bereiken. Dit houdt wel in dat je 21 dagen lang hetzelfde moet doen - of iets moet doen wat te maken heeft met de handeling waar je een gewoonte van wilt maken.

Wat wil ik bereikt hebben over 21 dagen? Niet alleen een netter huisje, ook mijn kledingkast op orde, de ramen gelapt, de administratie uitgezocht en opgeborgen maar ook een gezondere leefstijl. Nieuwe gerechten proberen, minder kant en klaar maaltijden (heb gelukkig geen magnetron! Maar de pizzakoerier weet me huis blindelings te vinden!)

Ik ga een planning opstellen voor 21 dagen waarin veel wordt schoongemaakt, opgeruimd, boodschappen doen, koken, afwassen en de hele reutemeteut maar uiteraard op een efficiƫnte manier! Want helaas tijd hebben we nog niet in overvloed!

Ik durf toe te geven dat ik een huishoud-leek ben! En jij? Doe jij ook mee? Durf jij de uitdaging aan te gaan?

Ik zal elke dag bloggen over hoe er aan toe gaat en tips geven etc.

En geloof het of niet maar ik heb er zin in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten